Handtherapie – Fysio Centrum Nijverdal – Nijverdal

Fysio Centrum Nijverdal

Handtherapie

De hand is bij ons het gereedschap van het menselijk lichaam. Hier doen wij alles mee: dagelijks gebruik in huis en hobby, werken en sporten.

Een overbelasting of trauma kan het functioneren van dit lichaamsdeel snel verstoren. Activiteiten die u eerder zonder moeite uitvoerde, leveren nu problemen op of zijn soms zelfs onmogelijk. Doordat wij onze hand dan ook in al onze dagelijkse activiteiten gebruiken wordt dit al snel heel vervelend.

De handtherapeut

De handtherapeut is een fysio- of ergotherapeut die gespecialiseerd is in de behandeling en begeleiding van mensen met een aandoening of letsel aan de hand. Dit kan ontstaan zijn door slijtage (artrose), overbelasting, maar ook na bijvoorbeeld een operatie aan de hand. De handtherapeut is de specialist om u te begeleiden naar het herstel om snel en goed, waar mogelijk, alles weer te kunnen doen.

Wat kunnen wij

Als handtherapeut kunnen wij analyseren hoe de hand functioneert. Op basis daarvan proberen wij een inschatting te maken of wij dit kunnen behandelen of dat het toch verstandig is om langs een chirurgisch specialist te gaan.

Behandelopties

  • Instructie en advies ten aanzien van bewegen en gebruik van uw hand tijdens activiteiten, hobby en werk.
  • Oedeembehandeling, wondzorg.
  • Herstel van mobiliteit, kracht en stabiliteit en daarmee functie middels oefentherapie.
  • Het aanmeten van een spalk.

Vergoeding handtherapie

De vergoeding voor handtherapie loopt bij ons volgens de reguliere vergoeding voor fysiotherapie en gaat dus vanuit de aanvullende verzekering of bij een chronische indicatie (vaak na operatie) deels vanuit de basisverzekering.

Afspraak maken

Een afspraak maken is sinds 2006 mogelijk zonder een verwijsbrief van de huisarts of specialist. Hiervoor kunt u dus zo een afspraak maken met onze praktijk.


Maikel Engelaar