De externe enkelband exo-l – Fysio Centrum Nijverdal – Nijverdal

Fysio Centrum Nijverdal

De externe enkelband exo-l

Elk jaar krijgen alleen al in Nederland honderdduizenden mensen te maken met een traumatisch letsel van de enkel. Een veelvoorkomend probleem dat in het overgrote deel van de gevallen ontstaat tijdens het sporten. Dat is niet alleen erg pijnlijk, het belemmert ook de normaal zo vanzelfsprekende bewegingsvrijheid. (StichtingConsument & Veiligheid, 2014)

Om het verzwikken van de enkel tegen te gaan, gebruiken veel sporters een brace of tape. Dit helpt recidief enkelletsel te voorkomen, maar brengt ook ongemakken, zoals beperking van demobiliteit, met zich mee.

De externe enkelband is een nieuw type bescherming die op dezelfde manier werkt als de ligamenten in de enkel, maar dan buiten het lichaam. Zo wordt de enkel op een natuurlijke manier ondersteund, met optimaal gevoel van vrijheid.

Middels een samenwerking tussen de TU-Delften het Erasmus MC is het product ontwikkeld enuitvoerig onderzocht.

De externe enkelband van EXO-L past altijd, wantdeze wordt door middel van een 3D-scan en 3D-printing op maat gemaakt. Het product neemt geen ruimte in in de schoen, doordat deze meteen speciale bevestiging aan de buitenzijde van de schoen wordt verbonden.

Klik hier voor de brochure.